2017-06-26 - Blogg - Per-Oscar Hedman

Tillsammans för en renare värld – Almedalen 2017

2017-06-26 - Blogg

Klimatutmaningar, en mer och mer digitaliserad värld, ett ständigt ökat behov av energi. Världen förändras och vi måste förändras med den. Under årets seminarier under Almedalsveckan lyfter vi ett antal frågor som vi ser är avgörande för resan mot en hållbar värld.

Cirkulärekonomin leder till effektivare resursutnyttjande men också ett ökat energibehov. I omställningen till ett förnybart energisystem blir tillståndsprocesser och regelverk centrala för genomförandet. Den tekniska utvecklingen öppnar för nya kundlösningar, men är elmarknadens regelverk anpassade? Kan de nordiska länderna verkligen dra fördel av digitaliseringens möjligheter genom att ta en ledande roll när alla delar av energisektorn utvecklas?

Vi arrangerar fyra seminarier i egen regi samt ytterligare tre seminarier som sker i samverkan i våra lokaler.
Läs mer om varje seminarie och spara ned det i din kalender genom att klicka på respektive bild.

Välkomna, så ses vi i Almedalen!


 

 


 

 

 

 

 

 

Bokmärk och dela:

Bokmärk och delaKommentarer och länkar

Anonym

Hur arbetar vi inom Fortum för att minska utsläppen av koldioxid i samband med tillverkningen av elbilsbatterierna? Enligt de senaste rönen så har en elbil släppt ut ca 2 års ”normalbilsanvändning av koldioxid redan vid tillverkningen. Det är ju svårt att säga att det är med tanke på miljön som vi ska öka andelen elbilar om de släpper ut mer än diesel och bensinbilar.

Anonym

Hej,
En enormt viktig del av ett batteris CO2-utsläpp ligger vilken el som används vid tillverkningen. De publicerade studier som gjorts har tittat närmare på batteriproduktion som i huvudsak har har kolbaserad elproduktion. Med el från ex vattenkraft förändras kalkylen väsentligt.
Det är inte heller ovanligt att jämföra well-to-wheel utsläpp för elbilen med bara utsläppen från avgasröret på fossilbilen vilket naturligtvis ger en skevhet i resultaten.

Mvh

Per-Oscar Hedman,
Presschef
Fortum Sverige

Lägg till kommentar

Kommentarer och länkar modereras. Läs vår modereringspolicy.

* Obligatoriska uppgifter

Fortum på Twitter

@FortumSverige

RT @ForChargeDrive: Join the coolest #eMobility event! Live stream from the Finnish national park on Nov 29! Key notes by @evchels @Heikkil…

Senaste tweets