2017-03-07 - Blogg - Emma Landberg

Nu börjar Ånstadblåheia vindpark i Norge byggas

2017-03-07 - Blogg

Fortum fattade för ungefär ett år sedan det strategiska beslutet att investera på gigawattnivå i sol- och vindkraft. Med investeringsbeslutet att bygga Ånstadblåheia vindpark i norra Norge har ett steg till på vägen tagits.

Under 2016 presenterade Fortum flera satsningar på vindkraft, från utbyggnad av befintliga parker till helt nya projekt där anläggningarna varit på projekteringsstadiet. I Norge förvärvades dels vindkraftsparken Nygårdsfjellet som redan är i drift, dels de två projekten Ånstadblåheia och Sørfjord.                                                                                       

Nu i mars påbörjas arbetet att bygga Ånstadblåheia vindpark och den förväntas vara driftsatt under 2018. Fortum har beslutat att köpa 14 vindturbiner från Vestas vilket resulterar i en installerad kapacitet om 50 MW.  Årsproduktionen uppskattas vara mer än 150 GWh (GWh).

Nu förbereder Fortum för att bygga Sørfjord vindprojekt som då förväntas vara klart under 2019. Fortum har ett nära samarbete med Nordkraft för byggnation och drift av vindparkerna. Det faktum att alla tre parker är lokaliserade i samma område möjliggör hög operativ effektivitet. När alla tre är byggda förväntas den totala kapaciteten uppgå till cirka 170 MW.

Bilder

Bilder

Bokmärk och dela:

Bokmärk och delaKommentarer och länkar

Lägg till kommentar

Kommentarer och länkar modereras. Läs vår modereringspolicy.

* Obligatoriska uppgifter

Fortum på Twitter

@FortumSverige

RT @ForChargeDrive: Join the coolest #eMobility event! Live stream from the Finnish national park on Nov 29! Key notes by @evchels @Heikkil…

Senaste tweets