2015-01-09 - Blogg - Fortum

Fortums årskrönika 2014

2015-01-09 - Blogg

 

Januari

Stora miljövinster när kyla blir värme

Vi installerade en av Sveriges största värmeväxlare i Interxions datacenter i Stockholm. De köper fjärrkyla av oss och med värmeväxlaren kan de leverera överskottsvärme tillbaka. Det är värme som annars skulle gå förlorad. Överskottsvärmen motsvarar uppvärmningsbehovet av cirka 15 000 lägenheter per år.

Läs mer

Februari

Första snabbladdningsstationen för elbilar vid Roslagstull

I takt med att allt fler svenskar kör elbil ökar behovet av laddningsstationer. Den första av Stockholms stads tio stationer för snabbladdning invigdes vid Roslagstull. Fler snabbladdningsstolpar invigdes under 2014 ute i landet.

Läs mer

Mars

Nu får 500 000 kunder sms om strömavbrott

Vår sms- och mailinformation om strömavbrott är populär och vi har nu lagt till ytterligare 100000 kunder i vårt register. Vi skickar meddelanden om både planerade och oplanerade strömavbrott. Många kunder uppskattar att i förväg känna till strömavbrott i till exempel sommarstugan.

Läs mer

April

Ungdomar grillade oss i hållbarhetsfrågor

We change, Sveriges största gymnasiesatsning för hållbar utveckling, grillade företag och organisationer under våren. Fortum deltog i olika paneldebatter.

Läs mer

Maj

Laxsläpp i Strömmen – och laxtaxi i Kungsan

Fortum och Stockholms Stad släppte ut 30 000 lax och havsöringar i Strömmen. Vi arrangerade också ett evenemang i Kungsträdgården där barn och vuxna fick lära sig om laxar och andra djur som lever vid våra vattenkraftverk.

Läs mer

Juni

Elnät i marken bättre för utsatta fåglar

Höga stolpar med elledningar är bra utkiksposter för rovfåglar, vilket vadarfåglarna inte gillar. Därför bygger vi om, på uppdrag av Länsstyrelsen i Halland, elnätet och gräver ner ledningarna i marken i Båtafjorden utanför Varberg för att göra miljön mer attraktiv för vadarfåglarna.

Läs mer

Juli

Världens största vågkraftspark

Mitt i sommaren påbörjade vi bygget av världens största vågkraftspark utanför Sotenäs i Bohuslän. Projektet är ett samarbete mellan Fortum och teknikföretaget Seabased AB. Vågkraftsparken är en del i vår satsning att testa ny vågkraftsteknik som kan ge förnybar energi till kommande generationer.

Läs mer

Augusti

Älvstädar-SM: 2000 ungdomar städade 34 ton skräp

I augusti avgjordes Älvstädar-SM, Sveriges största städinsats för svenska älvar. 82 föreningar med totalt 2000 ungdomar städade älvarna Ljusnan, Dalälven och Klarälven. Alla lag samlade in pengar till sin förening samtidigt som de gjorde en insats för miljön.

Läs mer

September

100 procent vattenkraft till alla

Det är viktigt för oss att vi driver utvecklingen mot en helt förnybar energiförsörjning och ett mer hållbart samhälle. Nu erbjuder vi nu alla våra kunder el med ursprungsgarantier från våra egna vattenkraftverk runt om i Sverige.

Läs mer

Oktober

Invigning av Långbänken på Skansen

Långbänken är en bänk som värms med fjärrvärme och som man kan sitta bekvämt på året runt, i snö och sol. Den 22 oktober invigdes bänken på Skansen tillsammans barn från Djurgårdsskolan.

Läs mer

November

Fortum bygger sin största vindkraftsanslutning någonsin

Fler och fler inser idag värdet av att använda förnybar energi. Det gillar vi! Fortum Distribution bygger nu vår största anslutning av vindkraft någonsin. 20 vindkraftverk i Orsa och Mora kommuner ska leverera el som motsvarar vad 33 000 normala hushåll använder på ett år.

Läs mer

December

Julkampanjen Ljusare jul för Stockholms hemlösa

Julen 2014 levde 2 866 stockholmare i hemlöshet. Vi uppmanade allmänheten att tända en digital lampa och därmed skänka 50 kr till Stadsmissionens arbete för de som lever i hemlöshet. Vi dubblade varje 50-lapp. 2 924 personer tände en lampa, vilket gav Stadsmissionen möjlighet att bjuda på till exempel 14 620 måltider.

Läs mer


Bokmärk och delaKommentarer och länkar

Anonym

Det var visst två montagearbetare som dog i bygget i Hjorthagen i november, det vore kanske ändå klädsamt att ha med detta i er årskrönika

Fortum

Hej,
Tack för din kommentar. Det som hände var fruktansvärt och vi kommer självklart uppmärksamma den tragiska olyckan i vår årsredovisning. Den här årskrönikan, som ligger på vår blogg, är en sammanställning som fokuserar på aktiviteter som Fortum aktivt har arbetat med under året. Vi har bara genomfört den här typen av årskrönika en gång tidigare och det finns alltid diskussion om att utveckla den och vilka händelser som ska tas upp.
/Christina Almgren, chef för sociala medier, Fortum Sverige.

Lägg till kommentar

Kommentarer och länkar modereras. Läs vår modereringspolicy.

* Obligatoriska uppgifter

Fortum på Twitter

@FortumSverige

RT @ForChargeDrive: Join the coolest #eMobility event! Live stream from the Finnish national park on Nov 29! Key notes by @evchels @Heikkil…

Senaste tweets