2017-04-27 - Pressmeddelanden

Vårflodsrapport Klarälven och Dalävlen – kylan håller tillbaka

2017-04-27 - Pressmeddelanden

Vårfloden i både Dalälven och Klarälven startade tidigt, men kom av sig under påskveckan och kylan ser ut att hålla i sig månaden ut och det mesta av snön ligger kvar i fjällen.

Den senaste väderprognosen visar att värmen börjar komma tillbaka första veckan i maj och det ser ut som detta blir starten på årets fjällflod i Dalälven och Klarälven. Den totala mängden snö som är kvar är något mindre än normalt. I nuläget förväntar vi oss att några flöden blir över de normala för årstiden.

Fortum följer utvecklingen dag för dag och anpassar tappningarna från de större magasinen alteftersom nya prognoser kommer.

Det planerade arbetet i Gullspångs kraftverk i Gullspångsälven startar i nästa vecka och som tidigare informerats om har sjön Skagern sänks inför det 10 veckor långa arbetet. Under tiden arbetet pågår kommer ingen tappning ske genom kraftverket och till börja med endast minsta tillåtna tappning genom utskoven. Prognosen för nivån i Skagern är att den kommer sjunka ca 10 cm under innevarande vecka för att sedan stiga 2-3 cm per dag från början av maj.

För mer information kontakta gärna:
Claes Kjörk, ansvarig för samordning av vattenreglering på Fortum, tfn 019-603 06 42
Per-Oscar Hedman, presschef Fortum Sverige, tfn 070-214 75 45

Bokmärk och dela:

Bokmärk och dela

Fortum på Twitter

@FortumSverige

RT @ForChargeDrive: Join the coolest #eMobility event! Live stream from the Finnish national park on Nov 29! Key notes by @evchels @Heikkil…

Senaste tweets